Duboko u prašumi

baserSa dugom valovitom smeđom kosom, očima boje crne čokolade i zanosnim oblinama, Eva je bila djevojka koju bi mnogi poželjeli u svom krevetu. Ali, ta se mala nije tek tako dala! Nisu je pretjerano zanimale one stvari. Kao 20-ogodišnjakinju uzbuđivale su je pomalo neobične teme, poput marksizma i anti-imperijalizma. Dok su njene vršnjakinje već uveliko mijenjale partnere i išle iz kreveta u krevet, Eva je bila nevina, što je za latinoameričko društvo skoro nezamislivo. A ne bi se moglo reći da je loše izgledala; naprotiv! Jedino je imala stomačić i kao što je već rečeno, poveće grudi, a nije bila ni posebno visoka. Pa ipak, njena pojava je djelovala vrlo upečatljivo, čak bi se moglo reći – primamljivo.

I dok su mladići (a i stariji momci) potajno uzdisali za njom, Eva je preko poznanika i prijatelja iz Kolumbije saznala neke vrlo zanimljive informacije, pa je odlučila da se uključi u borbu protiv imperijalizma. Znala je da u toj državi vlada haos, jer tamo već decenijama bijesni građanski rat, ozloglašeni karteli krijumčare ilegalne supstance (čitaj drogu), a bogami, tamo ima i prostitucije. Nijedno od tih saznanja nije pokolebalo Evinu želju da bar na kratko vrijeme okusi život kolumbijskog gerilca. Preko istih poznanika uspjela je uhvatiti vezu sa organizacijom FARC, kao i prevoz ka njihovoj bazi. Srce joj je tuklo od ushićenja. Možda je išla u smrt, a možda… Ko zna? Došlo je vrijeme da otkrije.
Pao je mrak. Trava povremeno zašušti, ali ubrzo zatim sve utihne. U podzemnom bunkeru u kom su gerilci našli sklonište od bombardera desničarskih snaga, krili su se drugarica Eva i drug Rodrigo. Djevojka se trudila da sakrije strah i ostavi utisak hladne i ozbiljne osobe, ali duboko u njoj kuljao je nemir. Te neugodne vibracije osjećao je i njezin drug, koji je pokušavao da se usredsredi na mitraljez koji je čistio. „Valjda nas neće naći“, tiho je rekla Eva, a Rodrigo je ćutao. Konačno shvativši da nema puno smisla da se bavi oružjem dok je pod stresom, gerilac je sjeo na krevet pored saborke koja mu se pridružila prije godinu dana. „Zašto si došla ovdje? Šta te povuklo da umjesto manje-više udobnog i sigurnog života u gradu odabereš ovaj pakao na Zemlji?“, pitao je. Eva je uzdahnula. „Htjela sam malo promjene. Dosta mi je svega. Oduvijek me privlačila pomisao da se borim protiv stranih okupatora i domaćih izdajica; protiv imperijalista. Kao što znaš, druže moj, radnička klasa je u teškom položaju, seljaci nemaju uslova za normalan život, a djeca umiru od gladi. Tome mora doći kraj. Želim da ja budem ta koja će osigurati bolji život svom narodu!“ U Evinim očima sijala je iskra, a izraz lica joj je bio takav kakav Rodrigo još nije vidio. Izgledala je tako mlada i puna energije. Njen drug se pitao odakle joj tolika snaga i vjera u sebe. Ali njen pogled je govorio sve. Ponesen njenim dirljivim izjavama, Rodrigo je najprije sjedio nepomično na krevetu pored Eve. Zatim se približio i pogledao je bez straha. „Plašiš li se?“, upitao je. „Čega? Da će nas bombardovati? Nemam čega da se plašim, druže Rodrigo. Ako umreš ti, umrijeću i ja. Zajedno smo ovdje. Dok god vjerujemo u naš ideal i nosimo iskru socijalizma u našem srcu, te vjeru u bolju budućnost… Ja se ne plašim! Mogu da nam unište tijela, ali naše ideje živjeće zauvijek!“ Tišina. Ništa se nije čulo sem poneke noćne ptice. A zatim je Rodrigo uzeo Evino lice u svoje šake, i poljubio je. Bila je zatečena. Samo je zinula od čuda, a on je rekao: „Uz ovakvu drugaricu vrijedi poginuti.“ Ljubio ju je kao nikad prije, jer tek je sad po prvi put dodirnuo njene usne. U djevojčinom srcu lupali su bubnjevi i sa svakim njegovim dodirom elektricitet joj se širio tijelom. U transu je osjetila kako je spušta na krevet i otkopčava svoju vojničku uniformu, a potom i kaiš. Ne bi se baš moglo reći da Eva nije potajno maštala o tome, ali nije ni slutila da će zaista izgubiti nevinost sa drugom iz vojske, i to još u podzemnom bunkeru…

Uskoro pukoše dugmad na njenoj košulji, bijeli grudnjak pade na pod a djevojka se strese osjetivši mladićeve prste na svojim krupnim grudima. „Prelijepe su. I mnogo veće nego što sam mislio“, priznao je. Milovao je njezine nabrekle dojke, polako kružeći oko osjetljivih vrhova. Kada je nježno dodirnuo jednu bradavicu, Eva se naglo trgnula, kao da je doživjela strujni udar. Pogledao ju je u oči i šapnuo: „Opusti se.“ Eva je zanijemila kada je drug počeo da je ljubi po grudima. Polako ali sigurno, došao je do njenih bradavica koje je nježno vrtio među prstima, a onda zasisao; ne grubo, ali snažno. Na njegov dodir debele crvene bradavice su postale tvrde poput kamena. „Rodrigo“, zajeca Eva i jednom rukom ga zagrli oko vrata, a drugom napipa čaršaf u polutami sobe i grčevito se uhvati za nj. „Želim da budeš moja; samo moja!“, u zanosu reče Rodrigo. Ali, Eva je bila pomalo nesigurna. „Druže Rodrigo, moram ti priznati da si mi se svidio otkako sam te prvi put ugledala. Pa ipak, ja… Ja se plašim.“
„U redu je, drugarice. Biću nježan koliko je moguće.“ Opet se privio na njene grudi. Fascinirale su ga njene dojke, velike i meke poput jastuka te neznatno spuštene. Eva je rano ušla u pubertet a inače je nosila uske topiće, pa su joj se sike opustile, mada ne previše. Rodriga su očigledno očarale, i on zagnjuri glavu u Evino poprsje, na što ona ciknu. „Želim da ih jebem“, reče muškarac, a mlada žena se zarumeni. „Naravno, samo ako i ti želiš isto što i ja.“ Eva je skrenula pogled na stranu dok je Rodrigo namiještao svoj penis u erekciji između njenih dojki, te vrlo pažljivo počeo da vodi ljubav sa njima. Bio je to potpuno nov osjećaj za Evu, koju je dotad samo jedan dečko na plaži uhvatio za guzu. Sve u svemu, svidjelo joj se, premda se trudila da to prikrije. Nakon što se zasitio njenih grudi, Rodrigo je strasno poljubi u usta i svuče joj donji dio uniforme. Sva je zatreptala i zažmirila u iščekivanju slatkog bola. Boljelo je. Djevojka je jauknula kada je mladić polako ali sigurno gurnuo glavić svog penisa u njen rodni kanal, šireći ga. Oboje su bili u nekom čudnom stanju transa, a Eva je zarila nokte u Rodrigova leđa i jauknula poput divlje mačke kada joj je probio himen. Krv je potekla iz njene vagine i slivala se niz njene podatne butine, a njen ljubavnik je ljubio po vratu, čime je ublažio njene krike.
Vodili su ljubav najprije sporo dok se djevojka nije navikla, ali uskoro su postajali sve brži a i glasniji. Rodrigo je junački zabijao svoj ud u mladu, tek razdjevičenu rodnicu, a Eva je stenjala od nesnosnog užitka. I njenom drugu je očigledno prijalo pa je i sam uzdisao od sladostrašća. Dva srca su kucala zajedno, dva tijela niz koja se cijedio znoj, isprepletana u ljubavnom žaru. Dok je prstima prolazila kroz Rodrigovu gustu crnu kosu, Eva je osjetila kako joj trnci prolaze kičmom; sve više i više, dovodeći je na samu ivicu.

Orgazam ih je zatekao nespremne. Mladić nije očekivao da će tako brzo prosuti obilan mlaz sjemena, pa još toliko duboko u materici svoje dojučerašnje saborke i drugarice, a sadašnje ljubavnice. Srušio se na krevet uz prodoran, zapravo jeziv vrisak koji bi više pristajao životinji na izdisaju. Još u post-orgazmičnoj izmaglici, Eva je svog ljubavnika upitala: „Rodrigo, voliš li me?“ Kada je došao sebi, odgovorio je: „Da, Eva. Volim te.“ Nije joj trebalo ništa više. Bez oklijevanja utisnula je vreli poljubac na njegove usne. Više nisu bili samo drugovi i saborci, nego i ljubavnici, a od noćas i zaljubljeni par.