Vrela majka

zhgDugo sam ovo čuvao kao svoju tajnu. Ipak, odlučio sam da malo olakšam dušu, da se ispovijedim nekome, da ispričam moje nesvakidašnje događaje. Ja sam Dragutin, oženjen sam, otac dvoje djece. Ali tema ove priče nije ni moja supruga, ni dvije preslatke ćerke, već doživljaji iz moje mladosti. Tih devedestih godina moj otac je odlučio da potraži posla na crnogorskom primorju. Radio je, crnčio, slao novac i dobro smo živjeli. Završio sam srednju školu i počeo studirati agronomiju. Moja majka , tada zrela žena od 45 godina, brinula je o domaćinstvu, bila je praktično glava porodice. Živjeli smo na selu, desetak kilometara od grada. Lijepo smo živjeli.

U nekoliko navrata sam primijetio da se očev drugar Pero vrzma oko naše kuće. Okretao je auto u našem dvorištu, dolazio zbog raznih sitnica, sve češće je pio kafu sa majkom. Posumnjao sam s pravom da je u vezi sa njom. I ništa ne bi bilo neobično, da me jednom ta bitanga, polupijana u kafani nije napala i počela vrijeđati. Nisam želio sukobe, izašao sam iznerviran i odlučio da mu napakostim.
Rekao sam majci da neću biti kod kuće 4 dana, da ću otići kod druga u Doboj, kako bismo zajedno pripremali ispit iz botanike. Spremio sam svoje stvari, pozdravio se sa majkom i otišao na autobus. Mahnula mi je kad sam se smjestio na zadnjem sjedištu, a ja sam kovao plan. Nakon tri sata sam je nazvao iz govornice i rekao da sam stigao, da sam dobro i da idemo par dana na Ozren sakupljati biljke neophodne za ispit. Ali vratio sam se prvim autobusom. Svoje stvari sam ostavio u praznu djedovu kuću, iz koje sam špijunirao, čekajući komšiju Peru. Noć je bila lijepa, mjesečina, vidljivo kao usred dana. Pero je došao sa svojim starim „stojadinom“, parkirao ga ispred kapije i odvažno krenuo ka stepenicama. Dočekala ga je majka, sva ushićena, a potom su se vrata zatvorila i vanjsko svijetlo ugasilo. Nakon desetak minuta došao sam, ponijevši staru stolicu na koju sam stao, kako bih mogao motriti kroz dio oštećenih roletni. Sjedili su i cerekali se kao dvoje pubertetlija. Pio je rakiju, pušio i dobacivao nešto majci. Ona, sva zajapurena u licu, na sebi je imala suknju i majicu bez grudnjaka. Sise su joj kipjele, bradavice probijale kroz majicu. Nakon druge-treće čašice Pero ju je počeo ljubiti po vratu, dirati sise mumljajući nerazgovijetne riječi. Stara je ustala, provjerila vrata i vratila se, skidajući majicu sa sebe. Bljesnule su velike čvrste sise. Skinula je i suknju ostavši u bijelim gaćicama. I one su potom skliznule niz noge. Ugledao sam lijepu crnu obraslu pičku. Kikotala se i šepurila ispred bitange. Zavalila se na kauč, a on je počeo da joj mijesi sise, ljubi joj stomak i napokon da liže međunožje. Stara je ječala, pristiskajući mu glavu, a onda odjednom skoči i kaže, svjetlo. Ugasila je i nisam ih mogao više gledati, pretvorivši se sav u uho. Ljubili su se i mazili i nakon desetak minuta znao sam da Pero prodire u moju majku. Govorila je, lakše, lakše, budi nježniji. Nije hajao za to. Navaljivao je kao mutav, majka je ječala. Izgubio sam razum, poludio sam i krenuo u akciju.

Legao sam na zvono kao manijak, a potom sam nekoliko puta jako kucao po vratima. Uslijedio je muk, tišina… Ponovo sam zvonio, uporno ne dajući znak da ću prestati. Čula su se vrata, majka je došla sva usplahirena, otvorila i rekla, otkud ti. Obukla je onu majicu i navukla suknju. Bitanga Pero je iskočio kroz prozor, čuo sam verglanje stojadina i potom zvuk u daljini. Otišao je preplašen. -Ma sve se iskomplikovalo, rekao sam i prošao unutra pored majke. Upalio sam svjetlo u boravku i primijetio punu pepeljaru na stolu, flašu rakije i njene gaćice pored kauča.
-O majko moja, rekao sam. Pa zar da ti dolazi onaj bitanga Pero. Pa zar on da se provodi u našoj kući dok otac crnči na građevini. Bjesnio sam i šutao stvari ispred sebe. Majka je počela plakati, zagrlila me i rekla da se smirim, da će mi sve objasniti. Iako nisam pio, nagnuo sam jak gutljaj rakije iz flaše, a onda ponovio još dva puta. -Izvini sine, nisam se nadala da ćeš doći. Taj čovjek me je salijetao. Ranije nam je nešto pomogao i mislio je da smo njegovi dužnici. Molim te i preklinjem da ne govoriš ocu. Ubiću se, ako kažeš. U tom trenutku sam se sažalio. Pomislio sam , pa možda i otac juri žene poslije radnog vremena. -Majko, izvini. Pomislio sam da te siluje, čuo sam kako mu govoriš da te boli, mislio sam da je sve drugačije.
Tek tad je primijetila svoje gaćice pored kauča, uzela ih je u ruku i rekla sve ću ti objasniti sutra. Hajde sad spavaj, pokušaj da zaspiš. Istuširao sam se hladnom vodom i legao u svoju sobu. Ali san mi nije htio na oči. Ni meni ni majci. Čuo sam je da plače, bilo mi je žao. Pošao sam onako u gaćama do nje. Ležala je, pokrivena po glavi i jecala. Stavio sam ruku preko pokrivača i rekao, oprosti, ne boj se neću nikome ni riječ. Otkrila je lice , gledala me u oči i preklinjala da joj oprostim. -Sve je u redu, ne boj se. Ustala je i otišla do toaleta. Onako u spavaćici bez ičeg ispod, stvarno je izgledala izazovno. Nazirale su joj se noge, lijepa guza i ogromne sise sa velikim bradavicama. Kurac mi se jako digao, jedva da je ostajao u gaćama. Vratila se, sjela na krevet i brisala lice peškirom. Ustao sam sa namjerom da pođem u svoju sobu. Ali tog trenutka sam želio da vidi da mi je čudovište u gaćama dignuto, da sam uzbuđen. -Da sam znao da vam je lijepo, ne bih zvonio, pustio bih vas, lagao sam joj. Oprosti mi rekao sam. Ustala je sa namjerom da me poljubi, zagrlila me jako. Potrudio sam se da joj tvrdim glavićem uprem u stomak i uspio sam. Zagrljaj je trajao dugo, kao da se opraštamo jedno od drugog. Ona je osjetila moj glavić na stomaku, a ja njene sise na svojim grudima. Znao sam da me ne želi pustiti. U tom momentu sam joj stavio ruku na sisu, osjetio bradavicu na dlanu. Ludio sam od uzbuđenja. Majka me nije puštala iz zagrljaja, nije se bunila što sam joj držao ruku na sisi. Pripila se jako uz mene, a onda mi stavila dlan na glavić. -Pa ti si pravi muškarac. Mamin muškarac. Ponosna sam na tebe. Uvukla mi je ruku u gaće, obuhvatila prstima debeli kurac i rekla joj kako si vreo. Skinuo sam joj majicu, povukao suknju sa gumom dole i pošao rukom među noge. Bila je mokra, sluzava. Ubacio sam joj srednji prst u vrelu pičku i pretraživao po vreloj rupici. Povukla me je za ruku na krevet. Sjeli smo oboje. Gurnula me je drugom rukom po ramenu. Legao sam na leđa bez opiranja. Ćutali smo oboje, kao nijemi. Sjela je na mene bez ijedne riječi, nabila se na mladi kurac i počela glasno ječati. -Ovo želim godinama. Mlad, tvrd i debeo kurac u sebi. Nabijala se sumanuto i svršavala kao luda. -Goriiiiiiiiiiiim i umirem, napuni me do jaja, istresi sve u mene. I zaista nakon dva-tri minuta zalio sam je spermom. Ležala je na meni, a potom se vješto okrenula na leđa, ne vadeći kurac iz sebe. Ljubila mi je grudi, milovala i tepala. Ponovo se dizao, bio sam izvan sebe. Jebao sam je divljački, neiskusno, ali žestoko. I tako cijelu noć. Naša idila trajala je iz dana u dan. Nije nosila gaćice, pa sam je uzimao dok je prala suđe, peglala, dok je čistila kupatilo.

Kad je otac došao povukao sam se u svoj kutak i uživao slušajući ih. Nisam osjećao ljubomoru, veća malu grižu savjesti. Ali samo do ujutro, kad je otac otišao u opštinu po rodni list i neke dokumente. Tad sam je ponovo pumpao do iznemoglosti. Jebali smo se narednih deset godina, a onda sam se oženio i posveti porodici. I danas, dok jebem ženu često zamišljam svoju vrelu majku i evociram uspomene.