Prijatelj u gostima

Petak ujutru. Sunce prži kroz venecijanere, a tek je devet. Prvi sam se probudio, Mačkica i Jeca spavaju kao bebe. Uvijek su takve ujutru, posle noćnog druženja u našem krevetu. Mačkica, moja ljubav, spava na leđima, Jeca je na boku, okrenuta prema njoj. Fina obla guza je malo isturena prema meni. Ustanem, gledam ih. Lijepe, nježne. Ne odolim pa Jecu poljubim u guzu, a Mačkicu u pičku. Spavali smo goli, otkriveni. Odem u kupatilo, istuširam se. Posle toga operem zube, obrijem se i gledam svoj odraz u ogledalu. Kad bih malo smanjio stomak… Onda u mislima kažem sebi – imaš dvije gole ribe u krevetu, ti si sad kao neki frajer, a? Pokušam da se prisjetim šta je ono De Niro govorio sebi u ogledalu. Ne uspjevši, vratim se u sobu. Sjednem na stolicu pored kreveta. Sad se Mačkica okrenula prema jeci, skoro da im se dodiruju lica.

Uzmem ručni sat sa natkasne – pola deset. Oko tri bi trebalo da stigne Marko. On je naš prijatelj iz Beograda, Mačkica ga je upoznala preko fejzbuka. Fin mladić, trideset dvije godine. Prije petnaestak dana smo se nas troje družili cio vikend u jednom beogradskom hotelu. Sad želi da nam uzvrati posjetu. Jeca je svršila kad joj je Mačkica prepričavala naše druženje. Mačkica ima Marka a ja Jecu. I svi smo srećni. Nije to izgovorila ali bi željela da ga upozna. Jeca. Svidjelo joj se što je kulturan mladić, mada mlađi od nas desetak godina, i to što joj je Mačkica rekla da mu je kurac dug oko dvadeset centimetara. Kad je to čula, okice su joj se raširile i uzdahnula je. Rekli smo joj da stiže večeras u osam, a ona je planirala da ode malo prije toga. E, pa danas će biti iznenađana…
Otišao sam u kuhinju, uključio radio i dao se na spremanje doručka za troje. Za troje golih i srećnih. Baš kad sam sve postavio na sto, čuo sam ih u kupatilu. Začula se i voda iz tuša. Uvijek se tuširaju zajedno. Ušle su u kuhinju, gole, lijepe, raspoložene. Ej mačke, rekoh im, ajde da nadoknadimo energiju. Posle onog sinoć, reče mi Mačkica uz osmjeh, to nam i duguješ. A trebaće nam i za večeras, reče i pogleda Jecu. Blago vama, prokomentarisa ona smješeći se i uze viljušku. Biće i tebi blago, samo što to još ne znaš, pomislih.
Vreli ljetni dan je tekao sporo, sati nisu žurili. U pola tri sam obukao šorts, majicu i patike, stavio sunčarice i izašao. Kao, da, se vidim sa nekim na kratko. Što je djelimično bilo istina… Sjedio sam u kolima i pušio, posmatrajući vrata stanice. Posle druge cigarete pojavi se Marko. Ležerno obučen, kao i prošlog puta. Farke, majica. Bez kofera. Izađem, mahnem mu. Bacamo ruku jedan drugom, ulazi u kola, krećemo. Ej, sviđa mi se to! Koje, pita me dok veže pojas. To što putuješ sa rukama u džepovima, bez prtljaga. Tako sam i ja nekad. Smijemo se i zezamo vozeći se kroz gradsku vrelinu. Ubrzo stižemo do zgrade. Imamo jedno iznenađenje za tebe, kažem dok parkiram. Znatiželjno me pogleda. Ništa ne govorim, samo se smješkam. Vidim da mu se već digao. Stepenicama dolazimo do našeg stana, vadim ključ, otvaram. Ne zvonim, po ranijem dogovoru. Ulazimo, iz dnevne se čuje glas sa tv-a i njihovo ćaskanje. Jeca očekuje da ću biti sam. Otvaram vrata i propuštam gosta. A unutra, na trosjedu, njih dvije sjede, gole, naravno. Zdravo, veselo kaže Marko. Mačkica odmah ustaje, okice joj sjaje, osmjeh. Jeca je zatečena, samo je otvorila usta i instiktivno rukom sakrila sikice. To je taj dečko! Govori mačkica i pada mu u zagrljaj. Poljubac dug, njegove ruke na njenim leđima, spuštaju se do guze. Jeca u istom položaju, pocrvenjela je. Ovo je naš prijatelj o kojem smo ti pričali, kažem joj prolazeći pored njih dvoje. Mačkica propušta Marka, upoznaje ih. Drago mi je. Kaže i pruža ruku. I meni, stidljivo odgovara Jeca. Ustala je, stoji gola pred tipom kog vidi prvi put. Crvenilo joj prelazi na vrat.

Marko sjeda na fotelju, Mačkica u krilo. Jeca se vraća na trosjed, i dalje u šoku ali joj se polako vraća osmjeh na lice. Ej, jedva sam čekao da stignemo, kažem, i da se svučem. Vani je pakleno. Ne vjerujem da će tvoj drugar odbiti ledno pivo, kažem Mačkici. Ona odskakuta do kuhinje. Svlačim sve sa sebe, sjedam pored Jece. Ruku na njenu nogu. Mazim je, spuštam ruku na pičku. Jedan pogled i Marko kapira. Ustaje, svlači se. Jeca kao hipnotisan gleda u njegov polupodignut kurac. Osjećam da je ovlažila. Ulazi Mačkica noseći limenku. Poznat zvuk otvaranja, povuče cug i odloži je na sto. Mačkica sjeda na naslon fotelje, ne izdrža i uze mu kurac u ruku. Nadrkava ga, odmah se ukruti. A nisi mi se umorio, a? Kaže uz onaj njen osmjeh. A, ne, veći deo puta sam prespavao, kaže gost. Krenu razgovor o putovanju, ljetnim gužvama, vrućini. Pripaljujem cigaretu, vraćam ruku na Jecinu pičku. Mačkica lagano drka Marku dok ćaskamo. Jeca se povratila, raširila je nogice, prija joj moje maženje. I meni se digao. Znaš koliko sam mislila na tebe, kaže Mačkica, i koliko mi je falio ovaj tvoj gospodin. Opkorači ga, Marko se malo spusti. Ušao joj je čitav. Jeca uzima moj u ruku. Gledamo ih dok se jebu tu pred nama. Vrata i prozori su zatvoreni, klima uređaj zuji. Mačkica uzdiše. Ustaje i Jeca, sjeda na mog vršnjaka okrenuta prema njima. Pička joj je vruća i vlažna. Od nedavno ima spiralu, slobodno svršavam u nju. Pridržavam je za bokove. Gledam njena leđa, bijela, nježna.
Posle nekog vremena Mačkica ubrzava, skoro da vrišti. Nas dvoje ustajemo, Jeca se sagne, oslanja se rukicama na Markova koljena, ulazim odpozadi. Držim je za guzu i silovito ubadam. Mačkica ustaje i brzo klekne. Marko svršava po njenom licu, usnama, jedan mlaz pada na njenu kosu. Jeca se ispravila, izvadio sam ga i prislonio uz nju. Mačkica sjedne na pod pored fotelje, nasmijana, srećna. Jeca se opet savija, rukice na njegova koljena, opet ulazim u nju. Malo se približimo, sad je Jecina glava iznad Markovog opuštenog i mokrog kurca. Ubrzavam i svršavam. Zadržim ga malo unutra i izvadim. Jeca zadihana ostaje u istom položaju. Brišem ga o njenu guzu. Marko je zavaljen u fotelji, takođe zadihan. Jeca ne odoli, spušta glavu i lizne mu kurac. I kao da se malo postidi od toga, ispravlja se i odlazi u kupatilo.
Sat nakon toga, svi smo istuširani i nasmijani, za kuhinjskim stolom. Njih dvije su spremile nešto na brzinu, ćaskamo dok ručamo. Ovo mi je prvi put da ručam go, kaže Marko, na šta se svi nasmijemo. Atmosfera je sjajna, svi smo opušteni. Uz kafu, i dalje za stolom, ćaskamo o svemu i svačemu. Sad se i Jeca skroz oslobodila i u jednom trenutku kaže – idem da piškim. Ustaje i pogleda Marka. Kad je otišla, Mačkica mu kaže – mislim da si dobio poziv… Ne čeka da mu se kaže dva puta. Ustaje i odlazi u kupatilo. Nas dvoje sačekamo nekoliko trenutaka i tiho polazimo za njima. Vrata su otvorena, virimo iz hodnika. Jeca sjedi na šolji, Marko stoji ispred nje, nešto šapuću. Kurac mu je opružen ispred Jecinog lica. Prinosi joj ga još bliže, ona otvara usta i ne dodirujući ga rukama uzima glavić. Polako ga gura unutra, i kad stigne do pola, Jeca se zagrcne. Gledjući ovo, Mačkcia mi ga uzima i drka. Gledamo i ćutimo. Marko opet pokušava, na polovini ista stvar. Vadi ga i njime je dira po licu, nosu, okicama. Jeca žmuri, uživa. Oblizuje ga ali ga ne uzima u usta. Na prstima se vraćamo, ovog puta u dnevnu. Sjedamo na trosjed. Ubrzo ulaze i njih dvoje. Jeca se smješka, gleda u pod. Marko sjeda pored Mačkice i zagrli je, Jeca meni u krilo.
Pa, kako je prošlo piškenje, pitam je dok je mazim po leđima. Ona se smješka i ne govori ništa. Poljubim je, jezici nam se dodirnuše. Ej ljudi, hajdemo u krevet, kaže Mačkica. Odmah prihvatamo predlog i odlazimo u sobu… (kraj prvog dijela)