Da li znate zasto ste singl?

nbgvAko još uvek tražite partnera, moguće je da pravite neku od sledećih sedam grešaka. Počev od niskog samopouzdanja, pa do prevelikih očekivanja, žene su majstori da sabotiraju same sebe i svoje prospekte za uspešnu vezu. Dobra vest je da možete nešto da uradite povodom toga…

Ne pokušavate dovoljno
Ako svake večeri ostajete kod kuće i gledate televiziju, evo vesti za vas: gospodin Pravi se ne krije ispod vašeg kreveta. Ako hoćete da ga upoznate, morate da izađete iz kuće. Odvojite jedno veče za gledanje televizije, a ostala posvetite društvenom životu (ne, ne morate da budete napolju do dva ujutru, dovoljno je da provedete nekoliko sati na mestu gde možete da upoznate ljude.)

Isuviše ste zahtevne
Pisac Dženi Kolgan, autor ljubavnih romana koji su objavljeni i kod nas kaže: “Sjajne i dugoročne veze nisu plod zajedničkih interesa, slične političke orijentacije, istih sistema verovanja ili hobija. One su rezultat sitnih pažnji koje ljubavnici čine jedno drugom. Kada isprazne mašinu za sudove ili bace đubre. Kada slušaju jedno drugo. Otarasite se liste osobina koje očekujete od gospodina Pravog i približite se realnosti.”

Isuviše ste zauzeti

Stvarno? Ne možete da odvojite jedno veče za sastanak? A kukate kako nemate dečka? To zvuči kao najobičniji izgovor za strah od veze, i kao takav je nešto čega treba da se otarasite.

Pesimista ste
Ako imate stav “Nikada neću nikoga upoznati” – pa, nećete. Svako od nas je imao loše sastanke i pretrpeo je odbijanje. Sve je to deo života, a vaš cilj treba da bude da ustanete, otresete prašinu sa sebe i krenete u nove pobede. Jedini način da upoznate nekoga ko vas je vredan jeste da vi lično smatrate da ste vredni upoznavanja.

Isuviše se trudite
Ako isuviše stavljate akcenat na traženje “Pravog”, propustićete sve one divne šanse da uživate u vezi koja može da bude malo manje savršena, ali je ipak veza. A još jedna zamka je u tome da tražeći onoga za kog mislite da je pravi, ostanete u vezi sa nekim ko to zaista nije, i to vide svi drugi osim vas. Potrudite se da imate i druga interesovanja i hobije, u kojima uživate sebe radi, a ne upražnjavate ih samo zato što su oni put do “prave” ljubavi.

Ne može vam se prići
U svaki klub idete sa krdom drugarica. I onda se pitate zašto mi niko ne prilazi. Pa, ko može da preskoči taj živi zid? Kada idete u osvajački pohod, izaberite jednu ili dve drugarice. Potrudite se da vi budete najatraktivniji (sledeće večeri, neka drugarice budu atraktivnije – smenjujte se). Tako će momcima biti lakše da vam priđu. Takođe, izvadite slušalice iz ušiju, nos iz knjige i smešite se, potrudite se da započnete konverzaciju.

Držite se bivšeg kao pijan plota
Kada ste na sastanku, ne pričajte o prethodnoj vezi. Negativan stav prema bivšem je crveni karton – jer će potencijalni partner da misli da ćete jednom u budućnosti tako pričati i o njemu. Ako tema bivših ipak dođe na dnevni red, elegantno se prebacite na drugačiju konverzaciju.