Pokloni otkrivaju karakter

Da li pažljivo birate šta poklanjate partneru za poseban datum ili vam je važno samo da ispoštujete formu i kupite mu bilo šta? Sigurno ste čuli da se “poklonu u zube ne gleda”, ali i da njegova cena govori koliko vam je stalo do momka/devojke. Stručnjaci, međutim, tvrde da su oni mnogo veći pokazatelj i karaktera i namera onog koji poklanja.

* Ako uvek kupujete skupe i grandiozne poklone, znači da zapravo želite da vam se partner divi. Luksuzom naizgled iskazujete svoju moć, ali u stvari otkrivate da ste nesigurni i imate osećaj manje vrednosti.

* Ukoliko poklanjate ono što se vama najviše sviđa, ne dovodeći u pitanje želje druge strane, vrlo je verovatno da ste egoista. Razmišljate samo da usrećite sebe, a ne partnera.

* Pokazaćete da ste nezainteresovani u vezi ako momku za godišnjicu kupite kliše – košulju ili parfem. To znači da se uopšte niste potrudili da budete kreativni, odnosno da vam nije stalo da drugu stranu iznenadite.

* Ako iza svakog vašeg poklona stoji neka skrivena namera, u vidu knjige o receptima, znači da želite devojci da stavite do znanja da loše kuva i da mora to da popravi.

* Da vam je stalo da obradujete partnera, dokazujete time što dobro razmišljate o poklonu, kupujete ga na vreme, lepo ga upakujete i napišete prigodnu poruku.

* Možda pripadate i grupi buntovnika koji ne prihvataju pravila da je lepo partneru nešto pokloniti, tvrdeći da je važnije kako se neko ponaša u vezi.

(Večernje novosti)