8 načina da se izlečite nakon divljeg seksa

RANE OD UGRIZA
Ljudski ujed je čak i gori od ujeda životinje, jer se u prosečnim ustima nalazi izuzetno mnogo različitih vrsta bakterija. Temeljno operite ranu i pogledajte da li ima otoka, crvenila ili gnojenja. Ako primetite ove znake infekcije ili groznicu, idite lekaru kako bi vam prepisao antibiotike.

PODEROTINE OD TEPIHA
Ako ste ogulili kožu laktova ili kolena, namažite rane nekom antibiotskom kremom, a zatim ih prekrijte sa nelepljivim kompresama kako bi ostale navlažene dok se ne osuše. Sledećeg puta bacite mekano pamučno ćebe na pod. Ili neka ona bude gore.

PRELOM PENISA
Evo sjajne prilike da se kaže “Potpiši mi se na gips”. Kada dođe do loma, čućete glasno lomljenje ili pucanje, praćeno oticanjem, masnicama i neverovatnim bolom. Stavite led (umotan u peškir) na vaš penis i neka vas ona odveze u hitnu. Prelomi penisa mogu se tretirati hirurški, ali što duže čekate, prognoze su lošije.

TRAGOVI OD NOKTIJU
Sve dok vam koža nije pocepana, krema će biti sasvim dovoljna da ogrebotine nestanu za dan ili dva.

BOLAN PENIS
Ako vas je ovo zadesilo, tretirajte odrani penis kao i bilo koju drugu abrazivnu povredu – koristite hidratantni losion (neki koji je namenjen osetljivoj koži) kako biste ubrzali proces oporavka. Trudite se da se ne zanesete previše sa ovakvim tretmanom.

TRAGOVI SISANJA
Neprekidno sisanje može da dovede do toga da popucaju sitni krvni sudovi koji se nalaze ispod kože i tako rašire krv na okolna tkiva i zacrveni ih (što mladi zovu šljive). Promeniće boje od crvene do plave, preko braon i žute dok ne zaceli, za šta je potrebno par nedelja. Topikalno nanošenje vitamina K može da ubrza zaceljenje. Potražite kremu koja sadrži phytonadione, i rolku.

POVREĐENI TESTISI
Primite udarac kolenom između nogu i šanse su da će bol i mučnina potrajati samo nekoliko minuta. Izvucite ga, da se tako izrazimo. A ako je gore od toga, lezite na leđa i postavite peškir ispod skrotuma kako biste sprečili doticanje krvi. Onda stavite led (umotan u peškir) i zadržite ga na tom mestu 5 do 10 minuta. Ako dođe do oticanja ili promene boje, posetite lekara da biste se uverili da niste polomili testise.

GRČ U NOZI
Mišići nogu – snaga koja leži iza svog tog pouzdanja – su najčeća meta grčeva tokom seksa. Istežite mišiće dok ne prestanu da se grče. Da biste sprečili grčeve, popijte jednu ili dve čaše vode tokom te predkoitalne večere.

source: Menshealt