Male tajne orgazma (raj i pakao)

orgaOrgazam: Trenutak božanstvenih osećanja

Orgazam je tema koju mnogi, još uvek, smatraju za tabu; orgazam je nešto o čemu ne razgovaramo mnogo sa drugim ljudima, ili ga ne spominjemo uopšte… Odglumljen, pravi, lažan – da li je on samo draga uspomena ili nešto što uopšte ne postoji?

Orgazam čini da u mnogim vezama ljudi pate ili da veze propadaju, dok se druge njime produbljuju. Da li orgazam zaista ima moć da nas podigne do raja i da nas baci u pakao?

Šta je orgazam ?

Kada bismo tragali za definicijom orgazma bilo bi to kao da tražimo kap vode u moru. Svaka osoba ga vidi drugačije. Mogli bismo reći da je orgazam “eksplozivno oslobađanje neurološko-fizičke tenzije”. Zvuči veoma naučno, ali to je zaista vrhunski prijatno osećanje zar ne?

Istina o tome šta se događa u našem telu

Ono što se dešava u našem telu je, zapravo, splet uobičajenih procesa:

* Srce nam brže kuca, dišemo ubrzano – jer su nam mišići napregnuti.
* Nivo endorfina (popularno “hormon sreće”) i oksitocin (ima umirujući efekat zbog kojeg imamo želju da budemo u blizini nekog dragog) rastu u mozgu i telu, što nam signalizira da je to zabavno.
* Dotok krvi u genitalije je pojačan, što izaziva genitalni refleks (grčenje mišića u genitalijama).
* Ovaj refleks uzrokuje da se mišići grče 5 do 15 puta u intervalima svakih 0,8 sekundi. Ovo je orgazam kojeg mi poznajemo.
* Nedavno je otkrivena nepravilna putanja nerava, koji okružuju kičmu, što objašnjavo zašto neki parapregičari doživljavaju orgazam.

Šta nije orgazam?

Orgazam nikada ne bi trebalo da bude glavni cilj seksualnog odnosa. Možete se sjajno provoditi sa vašim partnerom, osećati se voljenim, biti intimni i svim čulima uživati u razmeni nežnosti. Da li je sa vama sve u redu ako ni tada ne doživite orgazam? Naravno da jeste!

Seks može da bude uživanje i bez orgazma – sem ukoliko ne pokušavate da napravite bebu.

Ne možete nikoga naterati da doživi orgazam. Pored fizičke stimulacije, možete pripremiti vašem partneru prijatno i udobno okruženje, ispunjeno ljubavlju i tako mu pomoći da dostigne orgazam.
Orgazam nije usmeren samo na genitalije: neko uspeva čak ga dostigne i bez dodirivanja polnih organa (tantrički seks, telepatski seks…).

Lažni orgazam – čemu to?

Zašto i muškarci i žene glume orgazam? Mnogi misle da će tako zadovoljiti svog partnera i “neće ga izneveriti”. Razmislite – koliko izneveravate partnera lažima?

Umesto što ćete se potruditi da dobro “glumite”, načinite vašu vezu dovoljno iskrenom, tako da možete da poverite jedno drugom sve. Prijatna ljubavna atmosfera je najčešće ključ za nezaboravan orgazam.

Kvalitet, a ne kvantitet!

Često se čini da društvo pravi previše problema raspravljajući o orgazmu. Intenzitet orgazma nije parametar po kojem merimo da li je neko seksualno zadovoljen.

Ako želite da dostignete dobar orgazam morate se pripremiti za njega. Ali, ukoliko želite da imate odličan seksualni odnos moraćete da uradite mnogo više od samo jednog sjajnog orgazma.

Pravilo 2-6-2

U psiho-seksualnoj terapiji pravilo 2-6-2 je postaje sve bitnije. Ono znači:

* Od 10 odnosa 2 će biti sjajna, nezaboravna, ona koja oduzimaju dah
* 6 odnosa će biti dobri, ali nikako nezaboravni,
* 2 odnosa će biti nevažna, nećemo ih pamtiti – kao da se nisu ni dogodila.

Priče iz spavaće sobe

Jedan od najboljih načina da zadovoljite svog partnera i da postanete bolji ljubavnik jeste da otkrijete šta kome odgovara – verovatno su vam poznate rečenice, zapravo, uzdasi kao što su:

“to mi radi”
“još, još”
“nemoj da staješ”
“ooohhh …”

Dakle… pričajte! Morate pričati sve vreme – morate davati i primati uzajamne informacije.

Priprema za seksualni odnos

Pre nego što će se dogoditi seksualni odnos, dobro je da znate kako da opustite, stimulišete i udovoljite vašem partneru u krevetu. Ako razgovarate o seksu sa svojim partnerom, sigurno ćete dostići viši nivo. Zbog višeg kvaliteta Vašeg seksualnog odnosa i većeg zadovoljstva Vaša veza će ojačati.

Ocenjivanje intimnosti

Možete da ocenjujete nivo intimnosti Vašeg seksualnog odnosa sa partnerom. Ocenom 1 možete oceniti prosečan odnos, a 10 bi bila ocena za postignut savršen orgazam.
Maštovitost u seksu

Ne dozvolite da seksualnost postane rutina! Novi položaji, novi dodiri, drugačija predigra… Polje mašte je veoma široko – iskoristite to!