Muskarci, vezbajte za bolji seks

upozaSklekovi
Snaga tela poboljšava seksualni život, tvrde doktori, a odlazak u teretanu povećava nivo testosterona koji je glavni krivac pokretanja određenih nagona muškarca. Studije čak povezuju kratko intenzivno treniranje (tegovi, čučnjevi, sklekovi i trbušnjaci) sa seksom jer jačaju delove tijela koji se najviše naprežu za vreme seksa.

Kegelove vežbe
Verovatno najbolje vežbe za poboljšanje performansi jer jačaju mišiće kojima muškarci kontrolišu protok urina prilikom mokrenja. Znači, u toaletu pokušajte svaki put da prekinete uriniranje barem tri puta. Kada spoznate koji su to mišići, stežite ih i opuštajte dok vozite, sedite, jedete, gledate tv… Posle nekog vremena lako ćete prekinuti ejakulaciju pre orgazma.

Joga
Nove poze plus savitljivost, naravno.

Brzo hodanje
Studija u kojoj je učetvovalo 31.000 muškaraca starijih od 50 godina, pokazala je da anaerobne vježbe smanjuju rizik od erektivne disfunkcije za 30%. Kretanje poboljšava krvotok i održava vene čistijim, a samim tim rezultira čvršćim i dužim erekcijama.

Plivanje
Opet studija, ovog puta sa Harvarda, pokazala je da od 160 plivača starijih od 60 godina imaju ljubavni život koji bi odgovarao muškarcima mlađim barem dve decenije od njih.