Sta je za zenu dobar sex

blllooogKako se u ženskom rečniku tumači termin “dobar seks”?
Mnogi od nas znaju da je seks mnogo više od pukog spajanja polnih organa. Uspeli smo da dođemo do bližih informacija iz “suprotnog tabora” i da saznamo zašto neke žene prečesto imaju “glavobolju.” Šta je preduslov za žene da žele seks sa istim partnerom i za mnogo godina unapred?

1. Prihvatanje i davanje

U krevetu žene ne traže samo seksualnu energiju koja je pokretač uzbuđenja i zadovoljstva. Žena se uzbudi čak i kad ona stimuliše partnera. Tačka u seksu koju žena voli je, zapravo, prihvatanje i davanje.

Od teorije do prakse

Ako spadaš u grupu onih koji vole da se probinu za zadovljstvo svoje partnerke u krevetu, prepusti njoj da vodi igru idući put. Ali, ako svaki put očekuješ da ona bude na kolenima pred tobom, možeš se pozdraviti sa karijerom Kazanove!

2. Sigurnost je nerazdvojan deo zadovoljstva

Siguran seks je ključ za zadovoljstvo. Zaštita ne samo da sprečava polno prenosive bolesti i neželjenu trudnoću već obezbeđuje i duhovnu i emotivnu sigurnost. Ova vrsta bezbednosti je od suštinskog značaja za seksualnou bliskost.

Većina žena smatra da je nežna, ljubavna veza sa partnerom izuzetno važan i, zapravo, nerazdvojivi deo intimnog zadovoljstva.

Od teorije do prakse

Ne reci NE romantičnim večerama i šetnajama. Ako joj prirediš opuštajuću večeru i prijatan razgovor posle, zagarantovan ti je uspeh to veče!

3. Uzbudljiv seks bez pipanja

Dve osobe koje osećaju duboku povezanost samim držanjem za ruke su već u intimnoj vezi. Čak i kada partneri pokazuju naklonost jedan ka drugom samo grljenjem, ljubljnjem i nežnim dodirvianjem oni su, takođe u duboko intimnoj vezi.

Partneri koji se nalaze na dva različita kraja sobe i nemaju nikakvog fizičkog dodira u tom trenutku oni mogu komunicirati na seksualan način.

Od teorije do prakse

Kada sledeći put odete s prijateljima na večeru, osmehni joj se kada je pogledaš iz svog ugla stola. Dok se oblači i šminka, prati je pogledom divljenja baš kao nekad i uputi joj samo jedan kratak pogled naklonosti.

4. Povezanost je važan deo seksa

Muškarcu je potreban seks, ali mu je, takođe potrebna i emotivna povezanost, iako te dve stvari nisu nužno povezane kod svih muškaraca.
Kod žena, međutim, seks je usko pvezan sa bliskošću sa partnerom dok, s druge strane, nekim muškarcima nije potrebna ljubav, intima ili bliskost da bi imali seks.

Od teorije do prakse

Brzo rešenje može biti komunikacija tokom seksa. Bićeš pobednik ako joj kažeš da je voliš i koliko seksi izgleda njeno telo. Ovaj mali napor daje velike rezultate.

5. Seks kao rutina

Nažalost, mnogi koji su rođeni u drugoj polovini prošlog veka nemaju svest o tome koliko je važno stvoriti i sačuvati intimnost u vezi. Ovim muškarcima je usađivano od malena da ljubav treba da se pokaže, a ne da se o njoj priča sa devojkama.

Podizani su da budu jaki i da se oslanjaju samo na sebe, što obično znači da imaju poteškoća sa priznavanjem da nešto nije u redu, kao i da razgovaraju na tu temu.

Posledice ovoga su:

* Nedostatak intimnosti u vezi što ženu čini da se oseća isključenom iz muževljevog života,
* Mušakrac često ne dobije ono što želi jer, zapravo, ne zna kako to da traži. To je razlog zašto se on oseća zanemarenim i razočaranim, a ono što on zaista želi je intimnost!

Od teorije do prakse

Ubij dve muve jednim udarcem. Na romantičnoj večeri, koju ćeš joj prirediti, kaži joj nešto o čemu maštaš u seksu. Njoj će biti drago što si podelio svoju fantaziju sa njom, a postoji velika mogućnost i da ti se želja ispuni!