Predigra

211_1000Tradicionalni odgoj, koliko god mu se opirale, još uvek mnoge žene sprečava da otvoreno govore o seksu, posebno kad muškarcu treba otkriti da neke stvari loše radi. Mnoge će u takvim situacijama radije ćutati i žrtvovati zadovoljstvo, pogotovo ako je reč o novom partneru uz kojeg se još nisu opustile, a najgore je kad partner uopšte ne opaža da žena ne uživa, kad ne posmatra njene reakcije i ne podstiče je da mu pokaže šta želi i voli.

Ženama je predigra posebno važna jer ako taj deo krene naopako, nisu u stanju da se opuste i verovatno neće naročito uživati u seksu. Iako se kaže kako je u seksu svaki čovek različit, skoro da nema devojke kojoj ne smeta barem jedan od nabrojanih muških promašaja.

1. Grubost

Muškarci se obično brže napale od žena, a kad su napaljeni, većinom vole malo grublje dodire. Devojke, pak, kako koja – neke vole sitne grubosti, a neke ne, ali u glavama i jednih i drugih predigra služi tome da bi se dobro napalile, a za to im ipak treba nešto vremena. Jedna od češćih muških grešaka je da sude po sebi te da devojke dodiruju onako kako bi voleli da one dodiruju njih. Predigru, naročito ako par još ne poznaje dobro međusobne želje i navike, treba “voziti” polagano i nežno.

Većina devojka voli da ih na početku nežno dira, a skoro da nema one koja u predigri ne voli da stekne utisak da vam je njeno zadovoljstvo važno. Krenite nežno i polako posmatrajte njene reakcije.

Tokom oralnog seksa je lako shvatiti šta se devojci sviđa: zanimaju li vas imalo njene reakcije, čak i ako je tiha i sramežljiva, teško će suzdržati uzdahe, promene disanja ili uvijanje telom kad je dobro napaljena – ako tih reakcija nema, devojka najverovatnije ne uživa.


2. Ponavljanje

Mnogi frajeri, uključujući one koji za sebe misle kako su majstori u krevetu, nemaju pojma o još jednoj ženskoj “tajni”: kad muškarac jednom skonta (ili kad mu devojka kaže) da nešto voli, on to najčešće radi predugo i ponavlja u svakoj sledećoj predigri. Devojkama to uglavnom nakon nekog vremena prestaje biti napaljivo, pa im čak postaje i dosadno, a posebno im to smeta kod oralnog seksa.

Često ponavljanje istih pokreta devojkama deluje previše mehanički jer im je raznovrsnost mnogo važnija nego muškarcima. Mnoge devojke kažu da im je draže maštovito se samozadovoljavati nego se upustiti u dosadni seks u kojem muškarci znaju samo za dosadne pokrete hopa-cupa napred-nazad.

3. Rutina

Parovi koji se dobro poznaju i koji su dugo zajedno obično su se oslobodili sramežljivosti. Međutim, njih čekaju druge zamke – dosada i rutina, a znatno se češće događa da ženama seks postane dosadan.

Pošto muška fiziologija funkcioniše na način da im je za samozadovoljavanje dovoljno samo malo “poraditi” i kako orgazme doživljavaju i nakon višegodišnjeg ponavljanja misionarske poze, teško im je da razumeju ženinu potrebu za raznovrsnošću.

Devojke su i kod samozadovoljavanja znatno maštovitije pa je normalno da od muškarca u seksu očekuju raznovrsnost i česte promene. Srećom, kad otkriju nove mogućnosti, i većini muškaraca ovo se više sviđa od rutine u dve-tri poze.

4. Agresivni oralni seks

Ima žena koje uživaju u seksu i ne pate od problema s doživljavanjem orgazma, koje su otvorene i spremne za eksperimentisanje, ali će vas iznenaditi odbijanjem oralnog seksa.

Puno je mogućih razloga, a najčešći je da to većina muškaraca loše radi. Jedna od osnovnih stvari koje bi svaki muškarac trebalo da zna da radi jeste: malo je reći da se ženama ne sviđaju suva usta i jezik kao i prejak pritisak. Takve greške proizvode potpuno suprotan efekt – devojke to boli i u sekundi im može potpuno ohladiti želju za seksom.

Pre nego što “glavu zagnjurite dole”, popijte dosta tečnosti – slatko piće najbolji je izbor i time je problem suvih usta rešen. Počnite najnežnijim dodirom jezika koji možete zamisliti i pričekajte dok ona ne počne reagovati tako da se počne izvijati prema vama.

Tada možete početi da pojačavate pritisak, ali se držite pravila: nikad je nemojte gristi. Zaboravite zube kad su vagina i klitoris u pitanju: dok žena može uživati u grickanju ostalih delova tela, osetljivi delovi jednostavno su – osetljivi i preterano jak pritisak boli, kao i svaki kontakt zubima. I bradavice su kod većine žena zona koja ne trpi ugrize. To nas vodi do pretposlednje velike muške greške, a to je…

5. Uvrtanje bradavica

Ankete među muškarcima pokazuju začuđujuće rezultate: čak i oni najiskusniji misle da je uvrtanje bradavica napaljivo, dok devojke likove koji to rade svrstavaju među seksualne neznalice, a taj naoko bezazleni potez neće ih ništa manje ohladiti ili uvrediti nego ranije greške.

Kao i uvek ima izuzetaka ali pravilo kojeg bi se muškarci trebalo držati je – ako devojka to izričito ne zahteva, ne pokušavajte biti grubi s njenim bradavicama. Žene obožavaju lizanje, sisanje i nežno igranje prstima, pa i nežno dodirivanje zubima ili trljanje prstima, ali ne vole ugrize ili grubi stisak, posebno kad još malo i zavrnete.

6. Gde je klitoris?

Mitovi o ženskom klitorisu toliko su rašireni među muškarcima da mnogi ne znaju jesu li ga našli ili ne. Istini za volju, nije ga lako naći dok žena nije uzbuđena, posebno što je kod nekih žena dosta duboko usađen. Ne zaboravite da žena dole ima četiri usnice – dve spoljašnje i dve unutrašnje. Najlakši način za pronalaženje klitorisa je otvoriti širom oči da biste sledeći put znali gde se “magična tačka” nalazi.

Posao ćete olakšati ako je nežno uzbuđujete jezikom i/ili prstima, što će, ako to dobro radite, rezultirati njenim uzbuđenjem i, kod većine žena, nadraženošću klitorisa. Kad je klitoris nadražen, moguće ga je opipati kao sitnu “kvržicu” ispod kože, a kod mnogih žena je vidljiv.

Ne osetite li ga ili ne vidite, to je prilično dobar znak da ženu niste naročito uzbudili. Kad dodirujete vaginu i klitoris, pobrinite se da su vam i prsti (a ne samo jezik) uvek lagano vlažni. Ovo je posebno važno kod žena koje imaju probleme s vlaženjem: ako žena u početku nije naročito uzbuđena i prirodno ovlažena, vlažne ruke pomoći će da se to dogodi jer su dodiri na suvu kožu dole uglavnom neugodni.

Muškarcima je u prvi tren obeshrabrujuće saznanje da je ženskom telu potrebno nešto drugo od muškog, ali to je zapravo dobra vest: priče o muškarcima koji su instinktivno savršeni ljubavnici su čisti mitovi i svaki početnik koji se dobro edukuje, nakon malo vežbe i ako uloži trud u obogaćivanje palete svojih seksualnih veština, većinu će žena pretvoriti u stenjuće seksualne boginje.

I ne zaboravite, žene bi volele kad biste sve to prirodno znali, ali uvek je bolje pitati ili zamoliti da vas ona vodi svojim prstićima nego da se u sebi dosađuje i o vama u krevetu misli sve najgore.